VILKA ÄR VI?

Vixola är ett designföretag där inredning och mode möts. Med fokus på materialmanipulationer i vegetabiliskt garvat läder ska kunden få en exklusiv övergripande känsla från förpackning till slutprodukt. Där hantverk känns närvarande och ger kunden en unik inredningsdetalj som kan förbli i ett modernt hem under lång tid!

Vixola skapar lampskärmar i vegetabiliskt garvat läder och rotting med fokus på materialmanipulation! Metallramarna tillverkas i Kina såväl som nitar. Medan resterande utformas, sys och monteras i Sverige. Läderet är vegetabiliskt garvat i "Tärnsjö Garveri" och alla djur kommer från gårdar nära Tärnsjö. Lädret klipps för hand och sys samman med precision och kärlek. Alla lampskärmar har en hängande VIXOLA-logotyp i läder. Logotypen är lätt att ta bort och använda som nyckelring eller liknande. Lampskärmar levererar i sin egen lampskärmbox, som kan användas för förvaring, inredning eller som blommask!

VIXOLA är ett design företag där inredning och mode möts.

Med fokus på material manupulation i vegetabiliskt garavat läder!

"Jag har en önskan om att hantverk ska förbli. Att konsumenten ska prioritera kvalitet framför kvantitet. Ta hand om sina artefakter och när det är dags för förändring, sälja, ge bort eller byta istället för att kasta. Tillsammans kan vi bidra till en mer hållbart samhälle! "

OM DESIGNERN

Färg och form har alltid varit mina huvudintressen. Men det har översatts till många konstnärliga medier som fotografi, målning, sömnad och materialmanipulation som en kreativ form.


Färg och form har alltid varit mina huvudintressen. Men det har översatt till många konstnärliga medier som fotografi, målning, sömnad och materialmanipulation som en kreativ form. När jag började gymnasiet blev jag intresserad av grafisk design och kommunikation. Hur man kommunicerar genom färg och form är något jag tycker är fängslande. Jag tog kurser i design, ett av mina projekt var att profilera en klädaffär och arrangera en utställning av konst och grafisk design. Detta projekt bestod av att klä upp en hel trappa med tapeter. För mig är kreativitet mycket viktigt, även om jag kan använda den förmågan att designa, hitta smarta lösningar eller hitta ett sätt att effektivisera dagen, det är ett sätt att leva!

Jag tog kurser i sömnad och modillustration för att fortsätta studera modedesign på heltid på Art College i Göteborg. Allt detta för att förbereda mig för tre års studier vid Textilhögskola i Borås där jag har en kandidatexamen ifrån! Under mina år som designer har jag gjort plagg för Idol, visat på Björn Axen 50-årsjubileumshow i globen Stockholm. Var en del av utställningen “Från Chanel till Westwood”, lånade ut plagg till flera stylister som Bea Åkerlund, Emma Thorstrand, Ursula Wångander, Natalie Olenheim och Gorjan Lauseger. Fick frågan om att låna ut plagg till Rihanna och special tillverkat två plagg till drottningen själv, Beyonce.


Ha en trevlig kreativ dag och tack för att du besöker Vixola!


Vänliga hälsningar / Lisa