VILKA ÄR VI?

Vixola är ett designföretag där inredning och mode möts. Med fokus på materialmanipulationer i vegetabiliskt garvat läder ska kunden få en exklusiv övergripande känsla från förpackning till slutprodukt. Där hantverk känns närvarande och ger kunden en unik inredningsdetalj som kan förbli i ett modernt hem under lång tid!

Vixola skapar lampskärmar där det finns ett tydligt  glapp idag. Det finns många olika mönster när det gäller lampor, både stående och hängande, i olika tyger och metaller. Medan lampskärmen inte är lika utvecklad rent designmässigt. Det vanligaste på marknaden just nu är helt enkelt vävt i bomull eller liknande. När du tittar på läder kan du också hitta enklare design på lampskärmar, men det finns inte så vanlig på marknaden. Så det är därför vi gör handgjorda lampskärmar tillverkade av vegetabiliskt garvat läder med fokus på materialmanipulation! Metallram tillverkas i Kina såväl som nitar. Medan ramen är utformas, sys och monteras i Sverige. Läderet är vegetabiliskt garvat i "Tärnsjö Garveri" och alla djur kommer från gårdar nära Tärnsjö. Lädret klipps för hand och sys samman med precision och kärlek. Alla lampskärmar har en hängande VIXOLA-logotyp i läder. Logotypen är lätt att ta bort och använda som nyckelring eller liknande. Lampskärmar levererar i sin egen lampskärmbox, som kunden kan använda för förvaring, inredning eller som blommask!

VIXOLA är ett design företag där inredning och mode möts.

Med fokus på material manupulation i vegetabiliskt garavat läder!


"Jag har en önskan om att hantverk ska stanna kvar. Att konsumenten ska prioritera kvalitet framför kvantitet. Ta hand om sina artefakter och när det är dags för förändring, sälja, ge bort eller byta istället för att kasta bort. Tillsammans kan vi bidra till en mer hållbart samhälle! "

OM DESIGNERNEtt av mina första starka minnen från min barndom är från dagis. En av våra lärare sa till mig att var och en av oss skulle måla en målning. Det var inte bara ett bräde, utan en bra och vår hjälp var både ett staffli, massor av olika färger och olika storlekar på borstar. Jag minns dagarna innan jag var så upphetsad att det enda jag tänkte på var vad jag skulle måla när det var min tur. När dagen kom stod jag framför vitboken som då verkade gigantisk, men idag visade sig vara en A2. Jag målade tills papperet var nästan fullt av noggrant utvalda färger och mönster. I det nedre hörnet slutade jag att skriva stolt över mitt namn med stora bokstäver "ASIL".


Färg och form har alltid varit mina huvudintressen. Men det har översatt till många konstnärliga medier som fotografi, målning, syning och materialmanipulation som en kreativ form. När jag började gymnasieutbildningen blev jag intresserad av grafisk design och kommunikation. Hur jag kommunicerar genom färg och form är något jag tycker är fängslande. Jag tog kurser i design, ett av mina projekt var att profilera en klädaffär och arrangera en utställning av konst och grafisk design. Detta projekt bestod av att klä upp en hel trappa med tapeter. För mig är kreativitet mycket viktigt, även om jag kan använda den förmågan att designa, hitta smarta lösningar eller hitta ett sätt att effektivisera dagen, det är ett sätt att leva!

Jag tog kurser i sömnad och modillustration för att fortsätta studera modedesign på heltid på Art College i Göteborg. Allt detta för att förbereda mig för tre års studier vid svensk textilskola där jag har en kandidatexamen från! Under mina år som designer har jag gjort plagg för Swedish Idol, visat på Björn Axen 50-årsjubileumshow i globen Stockholm. Var en del av utställningen “Från Chanel till Westwood”, lånade ut plagg till flera stylister som Bea Åkerlund, Emma Thorstrand, Ursula Wångander, Natalie Olenheim och Gorjan Lauseger. Fick frågan om att låna ut plagg till Rihanna och gjorde speciellt två stycken till drottningen själv Beyonce.


Ha en trevlig kreativ dag och tack för att du besöker Vixola!


Vänliga hälsningar / Lisa

CONTACT

Baserad i Trollhättan Sverige

LEVERANS

-Tillverkad på beställning.


-Gratis frakt inom Sverige.


-Levererar till alla nordiska länder!

SENASTE NYTT


May 2020

Ny modell med namnet Vixy finns nu i webbshoppen!


Mars 2020

Dexter - Black finns nu med mässing nitar. 


Feb 2020

Bellatrix finns nu även med mässing nitar :)

BETALNINGS MÖJLIGHETER

© Copyright. All Rights Reserved.